vineri, 25 iulie 2014

Mauritius - Copie a Paradisului pentru Mark Twain

dxing.at-communication.com
 Astazi este timpul sa ne lasam imaginatia sa lucreze pentru a descoperi misterul unei alte destinatii exotice. MAURITIUS.
Cel mai complet articol l-au scris cei de la Destinatii europene aici.

Neasteptat, am gandit imediat, nefiind vorba de o destinatie europeana ci despre o insula din Oceanul Indian. Insula face parte din Arhipelagul Mascarene, tot ceea ce a ramas din vechiul platou care unea odinioara Asia si Africa sau ceea ce a ramas in urma desprinderii Madagascarului de Africa.

www.theguardian.com
UNDE ESTE?
Mauritius este o natiune insulara situata in largul coastelor continentului African, in sud-vestul Oceanului Indian si la aproximativ 900 de kilometri est de Madagascar. Si cred ca ceea ce ma atrage cel mai mult este apropierea de Madagascar si de tropicul Capricornului, clima fiind perfecta tot timpul anului.


Insula de origine vulcanica (activitatea vulcanica s-a oprit acum 100.000 ani) se intinde pe o suprafata de 2040 km2. Ca republica, incorporeaza insulele Rodriguez, Agalega, Saint Brandon si Tromelin asupra careia isi pretinde inca suveranitatea. Dar interesant este ca zona economica a insulei cuprinde 2.3 milioane km2 din Oceanul Indian, incluzand 400.000 km2 administrati impreuna cu Seychelles. 

www.sueddeutsche.de
Peste 150 km de plaje cu nisip fin inconjoara insula dar cel mai fascinant este ca lagunele mirifice sunt protejate de apele oceanului de catre a treia mare bariera de corali a lumii. 

CE LIMBA VORBIM?
 Limba oficiala este engleza, dar creola (derivata din lb. franceza) este utilizata peste tot, iar franceza este cel mai des utilizata. Pentru francezi Mauritius este Maurice sau Île Maurice. Statiunile cele mai renumite din Mauritius sunt: Grand Baie, Belle Mare, Grand Gaube, Flic en Flac. 

DE CE O ALEGEM? 
Mauritius este denumita “steaua Oceanului Indian”, avand plaje sigure, ape linistite si un climat tropical bland. Mark Twain spunea: “Ai impresia ca insula Mauritius a fost creata prima si Raiul a fost copiat dupa ea”. Frumusetea este data de peisajul variat de pe insula: unele dintre cele mai frumoase plaje din lume se afla in Mauritius precum si zone cu peisaje montane deosebite. 

Photo. Eddy Patricelli. Mauritius. Grand Bassin Temple.
Capitala Port Louis este considerata un adevarat oras multicultural, impartit in 5 zone: hindusa, islamica, crestina, chineza si creola, cu temple hinduse, moschei, biserici si pagode budiste. Mi se pare un motiv bun sa o alegem. Mai exista undeva o asemenea diversitate? Si abia am inceput sa o descoperim. 

CEA MAI FRUMOASA PLAJA 
Blue Bay – Este plaja cu cel mai fin nisip si cea mai albastra apa vazuta vreodata. Foarte aglomerata in weekend datorita localnicilor care vin pentru a-si petrece timpul liber, este mult mai accesibila si mai linistita in timpul saptamanii. 

www.expressionsholidays.co.uk
GRADINA BOTANICA 
Gradinile Botanice Regale de la Pamplemousse – Gradinile sunt cunoscute de catre naturalisti pentru nenumaratele specii de plante exotice., incluzand uriasii nuferi Victorial Regia (denumiti in cinstea Reginei Victoria a Marii Britanii). Gradina a fost creata de Pierre Poivre in 1767 pe proprietatea guvernatorului francez Mahe de Labourdonnais. Resedinta lui Pierre Poivre, Chateau de Mon Plaisir, construita in 1735, poate fi inca admirata in gradina. 

Pamplemousses Botanical Garden In Mauritius (PHOTOS) : News : BOOMSbeat
NISIP MULTICOLOR 
Chamarel – Printre cele mai neobisnuite locuri ale insulei se numara cele 7 dune de nisip colorate diferit din Chamarel “The Seven Coloured Earth”, rezultate din rocile vulcanice. In apropierea acestora, Cascada Chamarel ofera o priveliste spectaculoasa turistilor. 

waveavenue.com
PARADISUL PASARILOR 
The Bird Garden of Casela – Situat in districtul Riviere Noire, parcul cu pasari se intinde pe o suprafata de 25 de hectare si cuprinde peste 140 de specii de pasari de pe toate cele cinci continente. Principala atractie ramane Porumbelul Roz din Mauritius, una dintre cele mai rare specii din lume, aflata pe cale de disparitie. Alte atractii ale parcului sunt maimutele, broastele testoase gigant ( cele mai mari avand peste 150 de ani) si caprioarele. 

www.indian-ocean.com
SPORTURI ACVATICE 
Ile aux Cerfs (Insula Cerbilor) – Aceasta insula atrage un mare numar de turisti in fiecare an. Transportul pana aici se face cu feribotul. Insula Cerbilor este un paradis al sporturilor acvatice si are una din cele mai frumoase plaje din Mauritius. 

www.caleidoscopioviaggi.com
PARC NATURAL
Domaine Les Pailles – La 10 minute de Port Louis se afla parcul natural Domaine les Pailles ce se intinde pe o suprafata de 3000 de acri, la poalele muntelui Moka. Turistul poate opta sa faca un tur al parcului intr-un Land Rover, intr-o trasura trasa de cai sau intr-un tren. Parcul cuprinde, de asemenea, o copie a unei antice mori de zahar, un alambic- aparat utilizat pentru distilarea romului, o gradina de mirodenii si un izvor natural. 

www.nationsonline.org
 PLIMBARI PRIN PADURE 
Domaine du Chasseur – Situat in sud-estul insulei, langa Maheboourg, intr-un loc plin de verdeata, Domeniul Vanatorului se intinde pe aproximativ 1950 de acri. Este un loc ideal pentru vanatoare, datorita celor peste 1000 de caprioare ce se gasesc aici. Dupa o plimbare prin padure, unde pot fi admirate specii rare de arbori si specii protejate, se ajunge la un restaurant specific insulei, unde poate fi degustata mancarea traditionala.. 

www.tripomatic.com
BROASTE TESTOASE 
Ruinele Balaclava – La cativa metri de Baie aux Tortues (Golful cu Testoase), denumit in acest fel de marinarii din secolul XVII datorita numeroaselor broaste testoase din zona, se afla ruinele proprietatii Balaclava. 

TEMPLE HINDUSE
Triolet Shivala – Cel mai lung sat de pe insula, Triolet ofera turistului posibilitatea de a vizita cel mai mare templus hindus, Maheswarnath, construit in 1819 in cinstea zeilor Shiva, Krishna, Vishnu, Muruga, Brahma si Ganesha 
eventseeker.com
RESEDINTA PRESEDINTELUI 
Renumitele Case Creole – Chateau de Labourdonnais: casa coloniala datand din 1850, Chateau Bel-Ombre: proprietate privata din 1776, pe coasta de sud-vest a insulei, Chateau du Reduit: construita in 1778, este actuala resedinta a Presedintelui Republicii Mauritius si poate fi vizitata o data pe an. 

www.mauritius-tourist-guide.mu
CASCADE 
Tamarin Falls – Drumul de acces spre cascadele Tamarin este destul de dificil dar merita efortul. Cele 7 cascade ating pana la 293 de metri inaltime, oferind un peisaj spectaculos. 

www.boomsbeat.com
CRATER VULCANIC
Trou aux Cerfs – Probabil cea mai importanta atractie turistica din Curepipe, pe langa shopping este craterul Trou aux Cerfs. Vulcanul a disparut acum foarte mult timp iar baza craterului este impadurita oferind calatorului o priveliste magnifica a insulei. 

Dormant Volcano "Trou aux Cerfs" in Mauritius (PHOTOS) : Places : BOOMSbeat
SARBATORI TRADITIONALE 
Februarie: Maha Shivaratree (Marea Noapte a lui Shiva) – Adeptii hinduismului merg in pelerinaj la lacul sfant de la Grand Bassin, de unde iau apa sfanta si o toarna pe statuia zeului Shiva, reeditand mitul conform caruia gatul zeului trebuia racorit dupa ce bause otrava din oceane pentru a salva omenirea. 
7 februarie: Festivalul Chinezesc al Primaverii 
12 martie: Ziua Nationala 
28 octombrie: Diwali (Fesivalul Luminilor) – Lampi cu ulei sunt aprinse in fata si inauntrul fiecarei case, transformand insula intr-un taram de poveste

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu