sâmbătă, 26 iulie 2014

Maldive - Intre vis si realitate

Poate cea mai cunoscuta destinatie exotica, cea mai mediatizata pentru a-ti petrece aici luna de miere, cea mai visata – tocmai pentru ca toti vorbesc despre ea, perfecta pentru amintiri din paradis este Maldive. 

customscentre.com
Am gasit un site al unei agentii de turism dedicat in exclusivitate Maldivelor in care se descrie extrem de metaforic insula. Pare o poezie la adresa acestui taram ideal care parca devine astfel innaccesibil. Si totusi, pentru multi este deja o destinatie de vacanta expirata. In goana dupa nou, dupa mai mult, mai salbatic, mai original, mai scump, mai exotic, mai mai.......pare ca o vacanta in Maldive a ajuns la fel de banala ca un city break la Paris. 

Din pacate Insule Maldive sunt pe cale de a disparea complet in urmatoarele decenii din cauza cresterii nivelului apelor datorat incalzirii globale. 
Poti citi mai multe aici


Interesant in acest sens mi se pare si filmul The Island President, despre incercarea presedintelui statului de a atrage un semnal de alarma asupra acestui fapt.

Sa vedem ce scrie site-ul maldives.ro 

Maldive te poarta cu gandul spre paradis, cu plajele sale cu nisip alb, cu lagunele sale turcoaz, cu rezervatiile recifurilor de corali lucrate artistic de mana uimitoare a naturii, cu splendidul mozaic de pesti multicolori, cu apusurile spectaculoase, care iti taie respiratia, este intr-adevar o alegere minunata pentru o vacanta de vis. "Omul este musafir in acest paradis", a spus celebrul explorator Cousteau si pe buna dreptate, caci conservarea naturii si linistea definesc in continuare unul dintre cele mai pretioase locuri de pe planeta: Maldive. 

www.mymaldives.com
Arhipelagul Insulelor Maldive este situat in Oceanul Indian, la sud de India si Sri Lanka, de o parte si de alta a Ecuatorului si reprezinta de fapt culmile mai inalte ale unui platou marin subacvatic. Este format dintr-un lant de 26 de atoli de corali, care contin o colectie impresionanta de peste 1.192 insule, imprastiate parca in ocean. 

Maldivele sunt cel mai mic stat asiatic, atat din punct de vedere al populatiei cat si al suprafetei. Este de asemenea statul cu cea mai mica altitudine maxima din lume. Doar 200 de insule sunt locuite, iar din acestea cam 80 sunt resorturi turistice. Arhipelagul este considerat a avea cea mai mica altitudine de pe Terra: media este de 1.5 metri deasupra nivelului marii. 


Decorul natural, susurul valurilor si izolarea micilor insule in imensitatea oceanului inspira respect si admiratie fata de aceasta creatie miraculoasa a naturii. Timpul isi pierde parca, dimensiunile, cuvantul "libertate" capata alte sensuri, iar tot ceea ce veti alege sa faceti va fi in ritmul si in stilul propriu. 

Apa este un laitmotiv aici - pana si aeroportul si capitala Male se afla pozitionate pe cate o insula de corali. De fapt, aproape 100% din teritoriul acestei tari se afla sub apa - majoritatea constructiilor se ridica la doi, trei metri deasupra nivelului marii. Lantul de 26 atoli de corali, cu peste 80 de resorturi fac din insule un loc mult mai aproape de paradis decat orice alt loc de pe Pamant: locatii exclusiviste, ascunse pe insule private, romantice, vegetatie luxurianta tropicala, plaja virgine dantelate de apele turquoise cristaline ale oceanului. Resorturile impletesc in mod magic frumusetea binecuvantata a naturii parca desenata cu luxul si serviciile cele mai rafinate. 

www.mymaldives.com
In ceea ce priveste divertismentul, toate resorturile ofera posibilitati pentru numeroase activitati, de la toate sporturile nautice, pana la spa-uri diafane. Aici poti face surfing, diving, ski nautic, inot, poti face snorkeling, poti naviga sau pescui in larg. Piscinele sunt minunate, daca vrei sa le incerci, dar nu cred ca vei rezista tentatiei de a te desfata in piscina turcoaz pe care o formeaza oceanul in laguna. Te poti bucura de sauna, masaje exotice si tratamente de frumusete, in numeroasele spa-uri de pe insule, procedurile efectuate aici avand la baza efectele benefice ale algelor si plantelor indigene, combinate cu tehnicile masajelor asiatice. 

Snorkeling-ul iti va oferi privelisti subacvatice de neuitat. Este un mod minunat de a explora frumusetea vietii marine, a lumii fascinante a coralilor si a vietuitoarelor de sub ape.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu