luni, 12 martie 2012

Paris - In lumina catorva cuvinte

Anne a fost cucerita de aceasta panorama a Parisului in asa masura incat i-a dedicat intregului oras cateva minute si cuvinte, urmand ca intr-o vacanta apropiata sa-i descopere farmecul aproape magic care atrage milioane de sperante in cei care sunt pe cale de a-l descoperi.

Frumusete, eleganta, stil, romantism sunt doar cateva dintre cuvintele ce descriu capitala Frantei. Cu aproximativ 17 milioane de turisti straini anual, Paris, este cel mai vizitat oras din lume. Parisul si regiunea sa aduna 3.800 de monumente istorice si patru atractii din Patrimoniul Mondial UNESCO.

Vederile din Turnul Eiffel sau Sacré Coeur dezvaluie instantaneu sute de atractii pentru vizitatori, dar cea mai buna modalitate de a vedea acest oras este de a te rataci pe strazi si bulevarde descoperind orasul pentru tine.

Atractiile turistice ale Parisului
(Cititi si veti descoperi lucruri inedite despre fiecare)

Turnul Eiffel - simbolul orasului Paris si totodata una dintre cele mai cunoscute structuri din lume. A fost proiectat de inginerul francez Gustave-Alexandre Eiffel si, desi cantareste 7.000 tone, exercita aceeasi presiune pe pamant ca o persoana asezata pe scaun.

Arcul de Triumf - se afla in capatul de vest al bulevardului Champs-Elysées si este un monument inchinat gloriei armatei franceze victorioase in urma revolutiei, precum si Primului Imperiu.

Bulevardul Champs-Élysées - cea mai cunoscuta artera din Paris, cartierul emana bogatie si opulenta.
Catedrala Notre-Dame - considerată cea mai intunecata catedrala dintre marile catedrale gotice, dar, pe buna dreptate, lumina care se filtreaza prin rozetele colorate confera sentimente mistice in penumbra severa.

Muzeul Luvru - detine una dintre cele mai valoroase colectii de arta din lume.

Gradinile Tuileries - un frumos parc ce se incadreaza perfect in tiparele arhitecturii peisagiste franceze si care se intinde in centrul orasului Paris, intre cladirea Louvre-ului si Place de la Concorde, pe malul Senei.

Bazilica Sacre-Coeur - se afla in varful binecunoscutului deal Montmartre si a fost construita din contributiile adunate de la catolicii parizieni, in memoria victimelor razboiului Franco-Prusac


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu