sâmbătă, 10 martie 2012

Insulele Scilly, Anglia - Ritm de viata relaxat



Arhipelagul format din 140 de atoluri si insulite, aflat la 40 km de coastele Angliei, intre canalele La Manche si Bristol, cu o suprafata de doar 1440 hectare, este una dintre cele mai frumoase regiuni ale lumii. Turistii ajunsi aici vor fi surprinsi de legendele locului.



Furtunile sunt foarte dese in zona, astfel ca nu mira pe nimeni pe vremuri ca cei care veneau dinspre ocean mureau deseori naufragiind in apropierea coastelor. Nici astazi nu e diferit: se spune ca doar 1 din 10 localnici moare de moarte naturala, ceilalti pierzandu-si viata pe mare. In pofida acestor zvonuri, insula este linistita, insorita, cu lunci adiate de vant, cu coaste stancoase sau nisipoase, albe. Temperatura, indiferent de anotimp, este moderata: iarna, temperatura medie e in jur de 7 grade Celsius, vara, de 15. Pe majoritatea insulelor, copacii cresc rar, terenurile fiind acoperite in schimb cu flori salbatice si campii cu iarba grasa, singura exceptie facand doar Insula Tresco, cu vegetatie luxurianta.



Din cele mai vechi timpuri, localnicii traiesc din pescuit si din agricultura, azi insa infloreste comertul cu... flori. Garoafele, narcisele si trandafirii crescuti aici se gasesc chiar si in decembrie pe pietele londoneze, ajungand in capitala cu vapoare speciale, trecand prin Penzance.




St. Mary's, insula cea mai mare

st mary_b

Ce face omul pe o bucatica de insula? Se plimba! Plimbarile sunt aproape obligatorii, pe jos sau cu biciclete, ce se pot inchiria pe insula, ori cu autobuze. Pe turisti ii asteapta cateva zeci de hoteluri cochete.

Tresco si St. Martin, cele mai populare insule

tresco_b

Atractia principala a Insulei subtropicale Tresco este Gradina Abbey, unde cresc plante originare din Africa de Sud. La St. Martin te poti inscrie la o degustare de vinuri in crame, dar poti face o plimbare si pe cea mai frumoasa plaja, Par Beach, din Golful Lawrence, sau in Golful Great.

st martin_b

Bryher: cea mai mica si cea mai inflorita

bryher_b

Bryher sta cu fata catre ocean. Pe inserat, turistii au parte de o priveliste mirifica. In interiorul insulei infloresc narcisele, nu numai pe campii, ci si in gospodariile fermierilor. Exista un singur oficiu postal si doua cafenele, iar medicul ajunge doar o data pe saptamana, miercurea...

St. Agnes: preferata celor ce iubesc soarele si apa

st agnes_b

Traficul este aproape inexistent. Pe drumurile cu o singura banda abia vezi cate o masina. Lumea circula pe jos, mai ales spre celebrul far, al doilea ca vechime din Anglia (dateaza din 1680). Merita sa te opresti cateva clipe si la Horse Point, unde incredibilele formatiuni stancoase se apleaca peste mare. St. Agnes este locul ideal pentru plaja, cu cel mai fin nisip si golfulete misterioase.

Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu