miercuri, 19 octombrie 2011

Zanzibar , Tanzania – Visand la exotic

Sultani, marinari, sclavi sau negustori de condimente, toti au trecut prin acest arhipelag mistic din Oceanul Indian, in apropierea Coastei de Est a Africii. Situat la 22 mile de Tanzania, semi-autonomul tinut Zanzibar este format din doua insule principale - Unguja (Zanzibar) si Pemba, plus numeroase insule de dimensiuni mai mici.

Aura Zanzibar-ului este legendara. Unul dintre cele mai mari centre de comert din Africa de Est, arhipelagul a fost timp de secole o rascruce a mai multor culturi, un creuzet de influente in care se contopesc pana in prezent Africa, India si Orientul Mijlociu, o schimbare completa de ritm fata de continent, un loc unde ritmurile vietii sunt stabilite de catre vanturile musonice si ciclurile lunii.

Istoria arhipelagului (datand de cel putin 20.000 de ani) si frumusetea sa naturala (apa turcoaz, recifuri de corali si nisipuri albe) creeaza un fundal exotic perfect pentru o vacanta petrecuta intr-o mica statiune precum Chumbe Island Coral Park, o rezervatie naturala privata cu bungalouri facute din frunze de palmier.


Sprijinirea eforturilor pentru un turism eco include si respectarea codului vestimentar al populatiei musulmane majoritare, in special atunci cand rataciti prin labirintul seducator al aleilor pavate ale vechiului port comercial din Zanzibar si in Orasul de Piatra - Stone Town. Acesta reprezinta si punctul central al atractiilor, cu magazinele sale ciudate, casele albe, bazarurile, moscheile, curtile si pietele atragatoare. Mare este spectaculoasa, cu plaje de nisip alb, fin.


Puteti alege un tur clasic al insulei pentru a afla povestile acestui loc, parte a Patrimoniului Mondial UNESCO. Alte atractii includ palatul din secolul al XIX-lea al sultanului, in prezent Muzeul de Istorie si Civilizatie din Zanzibar si Coasta Swahili.

Chiar daca tentatia este ca Zanzibar sa va capteze toata atentia, arhipelagul este, de asemenea, alcatuit din Pemba la nord, plus numeroase insule si insulite mai mici. Fiecare dintre principalele insule are propriul sau caracter distinct.

Luxurianta Pemba este deluroasa, cu o vegetatie densa si destul de rar vizitata. Atuurile sale sunt golfurile dantelate, coasta de mangrove ce se deschide ocazional spre golfuri ascunse, de culoarea smaraldului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu