luni, 26 septembrie 2011

Orasul plutitor Utopia

O firma britanica a proiectat un "oras plutitor", care arata ca un OZN, dar ar putea reprezenta un viitor ansamblu de locuinte pe mare, scrie Daily Mail.

Proiectul, numit sugestiv "Utopia", a fost prezentat in cadrul Monaco Yacht Show. Privitorii au fost uluiti de cele 11 platforme de locuinte, de puntea de observatie cu vedere la 360 de grade, dar si de cele patru eliporturi si numeroasele piscine, magazine sau restaurante pe care le-ar putea avea "orasul plutitor".

Designerul Nigel Gee nu a stabilit inca un pret pentru "Utopia" si nici nu a dat detalii despre clientii care ar putea fi interesati sa cumpere un "oras plutitor".

Chiar daca este inca la stadiul de proiect, arhitectii s-au gandit la toate detaliile legat de "Utopia": va pluti pe patru platforme, fiecare cu propriul sau mecanism, care vor tine structura stabila, chiar si in conditii extreme.

In plus, ambarcatiunea situata la 65 de metri deasupra nivelului marii se va putea si deplasa "la viteze mici", notează Daily Mail.

James Roy, directorul firmei care a proiectat "Utopia", spune ca ambarcatiunea ar putea schimba "preconceptiile din arhitectura navala traditionala". "Pentru ca iahturile sunt o forma de transport, apare imediat o constrangere. Dar Utopia nu e ceva in care sa calatoresti, este un loc in care vrei sa fii, o insula pentru cei cu viziune", spune Roy.

"Inovatiile precum Utopia sunt exact tipurile de proiecte in care noi excelam (n.r. firma pe care o conduce). Gandirea noastra orientata spre viitor si tehnologia de ultima generatie ne ajuta sa lucram cu designerii, stilistii si santierele navale si sa transformam ideile in realitate", conchide Roy.

Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu