miercuri, 14 septembrie 2011

Namibia – Vraja dunelor de nisip

Situata in sud-vestul Africii, Namibia se numara printre cele mai pustii zone de pe planeta, cu exceptia regiunii polare. Dominata de desertul Namib, tara ofera peisaje coplesitor de frumoase.


Cel mai irezistibil dintre peisajele namibiene, Sossusvlei, se intinde la frontiera estica a celui mai mare parc national african, Namib-Naukluft – 50 000 kmp. Aici se gasesc cele mai inalte dune din lume, munti ondulati si vai temporare care se umplu cu apa doar o data la zece ani.


Aerul aspru si clar al desertului si absenta surselor de lumina suplimentare fac din cerul nocturn al Namibului un spatiu ideal, de o rara frumusete si de o liniste perfecta.
Aici poti vedea Deadvlei, a carui podea de namol uscat si crapat adaposteste o padure medievala spectrala, amintind de timpurile cand acest lac primea apa in mod regulat.


Contrastand puternic, portul Swakopmund, construit de germani, se ridica intr-o izolare ciudata dintre dunele care il inconjoara din 3 parti si valurile racoroase ale oceanului. Cu arhitectura coloniala distincta si locatia perfecta pt o plaja de marimea unui stat european mic, orasul e o baza ideala de explorare a magicului Namib si a zonelor de coasta mai indepartate.
Sursa: Calatorii in orice anotimp, Ed Litera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu