duminică, 25 septembrie 2011

Castele de poveste din Irlanda

Castelele din Irlanda sunt intruchiparea grandorii, a istoriei bogate si a arhitecturii impozante. Peisajul rural irlandez este plin de castele istorice somptuoase care atrag vizitatori din toate colturile lumii. Iata cateva dintre cele mai faimoase castele irlandeze care constituie o marturie monumentala a bogatei istorii a Irlandei.

Astazi, multe castele irlandeze au fost transformate in hoteluri de lux iar acest lucru ofera turistilor posibilitatea de a experimenta o vacanta unica. Glorioasele castele irlandeze te fac cu adevarat sa te simti regeste atunci cand pasesti in apropierea lor.

Castelul Belfast
Castelul Belfast este un minunat castel irlandez aflat de o parte a Dealului Cave, la aproximativ 122 de metri deasupra nivelului marii. Unul dintre motivele pentru care turistii vin la castelul Belfast este peisajul uimitor asupra orasului si lacului Belfast. Acest castel a fost finalizat in anul 1870, dupa ce un castel din lemn a fost distrus intr-un incendiu. A fost proiectat de Charles Lanyon si fiul sau pentru a doua Marchiza de Donegall. Magazinul de antichitati din castel ramane o atractie majora pentru turistii din intreaga lume.

Castelul Ashford
Amplasat pe tarmul nordic al raului Lough Corrib, castelul Ashford este unul dintre numeroasele castele irlandeze care a devenit un hotel de lux inca din 1939. Familia anglo-normanda de Burgos a construit acest castel irlandez in secolul al XIII-lea. Castelul, inconjurat din trei parti la lacul Lough Corrib, se afla in imediata apropiere a unei paduri de cateva sute de hectare.


Castelul Blarney
Dintre toate castelele irlandeze, castelul Blarney este cel mai vizitat de turisti pe tot parcursul anului. Castelul dateaza de inainte de anul 1200. Acest castel irlandez, situat in apropiere de Cork, este izvorul multor legende care circula in acest tinut.

Castelul Dublin
Desi Castelul Dublin a fost distrus ca urmare a incendiului de la sfarsitul secolului al XVII-lea, in urma restaurarilor a reusit sa revina la gloria sa initiala. Acest castel a fost construit in anul 1204, la ordinele regelui Ioan. Astazi, castelul Dublin ramane un loc de preferat de desfasurare a multor evenimente oficiale din Irlanda.


Castelul Ballygally
Situat pe coasta Antrim, Castelul Ballygally are o istorie ce dateaza inca din 1625. Turnul central al acestui castel auster este cunoscut a fi bantuit de stafia Doamnei Isobel Shaw, care se spune ca ubisnuieste sa joace farse oaspetilor, ciocaninu-le noapte pe la usa si deschizandu-le geamurile camerelor.

Castelul Dromoland
Castelul Dromoland a fost casa descendentilor Marelui Rege al Irlandei. In prezent acesta este un maiestuos hotel de lux ce pune la dispozitie in jur de 100 de camere. Printre lucrurile inedite din acea zona se numara si un sport mai ciudat numit Falconry, activitate regala.

Castelul Ross
Castelul Ross este situat in Parcul National Killarney din Kerry. Acest castel irlandez a fost construit la mijlocul secolului al XV-lea. Astazi, acest castel este renovat iar turistii se pot bucura de plimbari cu barca pe lac, in sezonul de vara. Exista diferite legende asociate cu acest castel irlandez si stramosii acestui loc - clanul O'Donoghue.

Castelul Bunratty
Bunratty este situat in districtul Clare aflat in apropierea raului si aeroportului Shannon. Castelul este faimos pentru banchetele tinute si oaspetii de seama ce ii trac pragul. Scarile in spirala si temnitele periculoase sunt atractiile majore ale castelului Bunratty. Turistii se inghesuite sa ajunga la Castelul Blarney pentru a saruta Piatra Blarney. Prin aceasta se spune ca vei avea o multime de noroc si vei deprinde tehnica elocventei specifica neamului irlandez. Primii locuitori care au trait aici au fost vikingii. Se poate admira o imagine superba din partea de sus a estuarului castelului si panorama deosebita.

Castelul Antrim
Castelul Antrim a fost construit intre anii 1610 si 1666 de catre Sir John Clotworthy. Din pacate, o mare parte din acest castel irlandez a luat foc in anul 1922, ducand la distrugerea aproape in totalitate a constructiei. Astazi, gradinile acestui castel raman o destinatie turistica foarte populara.


Castelul lui Harry Avery
Constructia acestui castel este, probabil cea care face majoritatea turistilor sa fie interesati de el. Castelul lui Avery Harry este situat la sud-vest de Newtownstewart, Tyrone, in Irlanda de Nord. Acest castel irlandez are 2 constructii in forma dreptunghiulara, cu turnuri gemene masive, in forma de D. A fost numit dupa Henry Aimbreidh O’ Neil (Harry Avery O’ Neil).

Castelul Durrow
Castelul Durrow este si acesta in prezent un hotel de lux, inca din anul 1998, oferind mult dorita relaxare, intr-un spatiu unic. Acest castel a fost construit intre ani 1712 si 1716 de catre colonelul William Flower.

Castelul Coole
Castelul Coole a fost construit in cursul anilor 1789 si 1798. Proiectat de James Wyatt, este acum unul dintre cele mai frumoase castele din Irlanda. Design-ul este neo-clasic; Cladirea a fost redeschisa pentru public inca din anul 2006. Castelul Coole este situat in Enniskillen, Fermanagh, in Irlanda de Nord.

Castleknock
Castleknock se intinde pe terenul colegiului Castleknock din Castleknock, situat in Dublin. Castelul este aproape in ruine, fiind pastrata doar o parte din forma poligonala, ceea ce a ramas in urma razboiului civil din 1641.

Castelul Cahir
Acesta este unul dintre cele mai mari castele din Irlanda. Castelul Cahir este situat pe o insula stancoasa de pe raul Suir. Castelul se afla printre preferintele turistilor. Conor O'Brien, Printul de Thomond, l-a construit in anul 1142. A existat un turn conectat la rau, care reprezenta principala sursa de apa inca din cele mai vechi timpuri.

Castelul Audley
Castelul lui Audley este situat in apropiere de Strangford, Down, in zona de nord ale Irlandei. Peisajul rural irlandez este plin de cladiri precum castelul Audley. Construit in secolul al XV-lea, castelul Audley are un turn inconfundabil. Un perete ingust cu o poarta simpla acopera acest turn.
Sursa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu