miercuri, 14 septembrie 2011

Borneo – Aventuri tropicale

Un peisaj luxuriant si umed, paduri tropicale cetoase, tarmuri impodobite de mangrove si sate traditionale cu case din bambus pe piloni

Borneo este a treia insula ca marime pe glob, dupa Groenlanda si Noua Guinee. Din punct vedere politic insula este impartita intre statele Indonezia, Malaysia si Brunei. Kota Kinabalu este punctul de intrare principal pe insula.

Cunoscuta ca “Insula norilor”, Borneo este centrul evolutiei multor specii de animale endemice, incluzand elefantul asiatic, rinocerul de Sumatra, urangutanul si leopardul. Padurea tropicala, unde se gasesc copaci inalti de pana la 75 m si apele de coasta care inconjoara insula adapostesc un ecosistem spectaculos, care abunda de viata marina, corali si specii unice de broaste testoase.


Borneo este o scena a aventurilor indraznete, cu oportunitati pentru observarea faunei, escalade in munti, trasee prin padurea tropicala si rafting pe rau. Insula adaposteste Parcul National Ulu Temburong, nestemata verde a micului sultanat Brunei, in timp de Kalimantan (Indonezia) reprezinta esenta junglei, cu multe zone ramase neexplorate pana azi.

O excursie in Borneo te intoarce in timp, pe un taram care inca se lasa descoperit, deschizand nenumarate oportunitati pentru aventuri de neuitat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu