sâmbătă, 20 august 2011

Santo Domingo – Vacanta in ritmuri de merengue


Santo Domingo este capitala Republicii Dominicane. Aceasta insula a fost numita imediat dupa descoperire de catre Cristofor Columb La Española - Mica Spanie si a fost declarata cel mai frumos pamant din Lumea Noua. Santo Domingo se afla in Marea Caraibelor, la gura de revarsare a raului Ozama. Orasul devenit capitala a fost construit curand dupa colonizarea noii lumi si a fost considerat prima capitala americana.

Santo Domingo are o istorie fascinanta, fiind primul oras in multe alte privinte: aici s-a infiintat prima catedrala catolica din America, prima fortareata din piatra, prima casa din piatra, prima manastire catolica din America, primul guvern, primul tribunal, primul spital, prima fabrica de bere si primul teatru din Lumea Noua.

Santo Domingo a intrat in patrimoniul UNESCO in 1990, cladirile sale foarte vechi atragand anual milioane de turisti. Catedrala Santa Maria Le Menor si casa fiului lui Cristofor Columb, Diego, devenit viceregele coloniei reprezinta puncte turistice de exceptie. De asemenea, nu trebuie ratate vizitele la ruinele primei manastiri din America, Palatul Casei Regale si la cea mai veche fortareta din Republica Dominicana.

Alte atractii turistice le constituie Muzeul Omului Dominican (Museo del Hombre Dominicano) si Muzeul de Arta moderna, Fortaleza Ozama, cea mai veche fortareata din America, Malecon (faleza cu palmieri) pentru viata de noapte a orasului, Estadio Quisqueya pentru meciurile de baseball, Los Tres Ojos – un grup de pesteri mari si lagune cu apa dulce si Faro a Colon – construit în forma de cruce, o raza de lumina speciala proiectata noaptea pe cer.



Alte puncte de interes din oras sunt: Gradina Botanica si Gradina Zoologica care impresioneaza prin numarul mare de specii rare, specifice Americii si Caraibelor si Acvariul National din Avenida de Espana, acvariu de dimensiuni medii, unde principala atractie este bazinul central traversat de un tunel din plexiglas.

La Festival del Merengue se danseaza in fiecare vara pana la epuizare; nu ratati ritmurile tropicale in portul istoric al orasului!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu