sâmbătă, 20 august 2011

Muntele Rainier – Paradis in SUA


Fotografie de Craig Tuttle, Corbis

Muntele Rainier, unul dintre cei mai masivi vulcani din lume, poate domina orizontul pe o distanta de 160 km, inainte de a ajunge la parcul national caruia i-a imprumutat numele. Cu aproape 4800 m inaltime, Rainier este cel mai inalt varf din lantul Cascadelor, dar si cel mai periculos. Inconjurat de versanti care nu depasesc 2000 de m inaltime, pare ca pluteste singur printre nori.


Rainier este un munte impunator, frumos, vesnic acoperit de ghetari si zapezi, deosebit de imbietor pentru alpinisti. Face parte din centura de foc a Pacificului, ca si Muntele St. Helens, fratele mai mic, aflat nu departe, tot in statul american Washington.

Muntele Rainier se vede bine din Seattle, desi se afla la vreo 150 km. Cinci ghetari mari se vad spre varf, dintre care, Emmons, de vreo 10 km., este cel mai mare ghetar de pe teritoriul Statelor Unite, exceptand Alaska.

Drumul spre munte trece prin paduri intinse, mai ales de conifere. Punctul special amenajat pentru vizitatori - Paradise, induce o stare deosebita, as zice, stanjenitoare: realizezi cat de mic esti in comparatie cu forta naturii. Este un paradis coplesitor, maret si apasator, totodata. Inca de pe la inaltimea de 1500 m, apar poienitele alpine vestite in lume pentru frumusetea lor.


In iunie 1947, un om care zbura cu avionul in apropierea masivului Rainier, a vazut o formatie de 9 obiecte stralucitoare pe care, descriindu-le, le-a denumit “farfurii”. Atunci s-a nascut acest termen. Ciudat este ca, la cateva zile dupa aceasta intalnire, a avut loc “Incidentul de la Roswell”, cand o furtuna puternica a fortat o nava de forma unei farfurii, sa aterizeze. Nava s-a prabusit, iar resturile ei s-au imprastiat. Spun multi ca atunci au fost gasite 3 fiinte cenusii cu capete mici si moi, cu ochii foarte mari si infundati in orbite, fiinte care au fost autopsiate, dar totul a fost ascuns si secretizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu