vineri, 26 august 2011

Granada, Spania – Mix cultural armonios


Must see in viziunea TABU:

Granada este capitala provinciei Granada din comunitatea autonoma Andaluzia in Spania de sud si se afla la poalele muntelui Sierra Nevada la o altitudine de 670 m fata de nivelul marii.

Fondat in secolul V i.e.n. sub forma unei colonii grecesti, oraselul pe care il cunoastem azi sub numele de Granada este un mix cultural aparte, ale carui influente grecesti, romane, vizigote, arabe si continental europene se imbina armonios. Un oras universitar preferat de tinerii spanioli pentru oportunitati de studiu si o viata de noapte foarte activa, Granada este totodata unul din cele mai pitoresti orase spaniole.

De neratat. Alhambra, citadela maura care a prins forma in secolele XIII-XV este si astazi un loc de pelerinaj: atat pentru cei interesati de cultura araba europeana, cat si pentru turisti. Considerata una din relicvele cele mai bine conservate si fastuoase ale dinastiei Nasrid.

De incercat. O plimbare prin piata San Nicolas, al carei mirador permite cea mai frumoasa perspectiva panoramica asupra orasului, care cuprinde Alhambra si muntii Sierra Nevada, totul intr- o atmosfera parca rupta dintr-un film istoric.

De vizitat. La Huerta de San Vincente, casa de vara a scriitorului Federico García Lorca, o asezare tipica andaluza, in care veti gasi un muzeu dedicat lui Lorca si ocazia de a petrece cateva ore intr-o gradina de vara tipica pentru inceputul secolului XX.

De gustat. Pescaito frito (varietati de fructe de mare) este mandria locala, urmat de vinurile de Jerez si de o abundenta bucatarie a deserturilor bazate pe migdale si miere. Mancarea este la loc de cinste in Andaluzia, iar restaurantele de familie ofera o atmosfera primitoare si nimeni nu pleaca pana nu a mancat tot din farfurie.
Sursa: http://www.tabu.ro/must-see-granada/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu