luni, 4 iulie 2011

Sousse, Tunisia – Perla regiunii Sahel

Sousse este poate orasul care exprima cel mai bine spiritul turismului african. Ape albastre, nisip alb, palmieri, pescari care isi arunca navoadele in valurile Mediteranei inca de la primele ore ale diminetii, bazaruri aglomerate in care poti gasi absolut orice iti doresti, negustori abili in negocieri, dar gata sa lase din pret astfel incat clientul sa fie multumit, cladiri moderne ce se imbina cu stilul traditional al monumentelor si locuintelor stravechi, moschei, catacombe antice, farul medieval Khalef, totul strajuit de impunatoare citadela Ribat, ridicata in secolele VIII-IX d.Hr., edificiu ce domina prin grandoare intreaga asezare.

Sousse a fost numit, pe drept cuvant, Perla regiunii Saleh (regiune ce se intinde intre Susaf si Fax), si asta pentru ca, oricat ati cauta, nu veti gasi o destinatie tunisiana care sa va ofere la fel de mult pe cat o face orasul situat la 140 de kilometri de capitala Tunis. Vizitatorii avizi de istorie gasesc la Susah "porti" catre intregul trecut al regiunii, de la primii navigatori fenicieni si pana la colonistii francezi. In plus, catacombele antice, tunelurile lungi de peste 5 kilometri, galeriile subterane ce adapostesc morminte din secolele II-V, stravechile turnuri de aparare, Marea Moschee fortificata ridicata in anul 884 precum si muzeele ce adapostesc mozaicuri feniciene nu fac decat sa intregeasca imaginea unui trecut impunator.

Iar pentru cei care doresc sa isi petreaca un concediu linistit, alaturi de familie, pe malul marii, Sousse este, iarasi, o destinatie ideala. Dezvoltarea turistica fara precedent a regiunii vorbeste de la sine despre calitatea plajelor, unele dintre cele mai frumoase de pe intreaga coasta nord-africana, despre cea a serviciilor turistice din zona sau a peisajelor idilice pe care le ofera aceasta zona a Tunisiei.

Sursa: http://travel.descopera.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu