duminică, 24 iulie 2011

Sissinghurst, Kent – Gradina Angliei

Kent, cunoscut drept „Gradina Angliei”, este unul din cele mai importante tinuturi din aceasta parte a tarii, avand gradini splendide precum Sissinghurst, faimoasa in lumea intreaga, ferme, livezi, orase interesante, sate dragute, un litoral fermecator si zone rurale pitoresti. Sunt multe lucruri de vazut in Kent, de la castele romantice, case istorice si castele grandioase pana la colectiile impresionante din muzee.



Dover este una din cele mai populare destinatii din Kent, faimos pentru White Cliffs (faleza alba), iar printre atractiile sale se numara Castelul Norman (normand), cel mai desavarsit castel din Europa, ruinele lui Pharos si multe muzee istorice.
Sissinghurst este mai mult decat o gradina. Reprezinta o gradina asezata in mijlocul propriilor paduri, rauri si cu vederi largi catre campul si pajistile peisajului din Kent, scrie Nationaltrust.org.uk .

Una dintre cele mai faimoase gradini ale secolului XX din Anglia este gradina Sissinghurst. Aceasta a fost cumparata si dezvoltata de Vita Sackville- West, impreuna cu sotul ei Sir Harold Nicolson. Amenajarea a fost facuta pe santierul unui conac medieval, de aceea zidurile micilor gradini tematice sunt reprezentate prin ruinile cladirilor originale ale castelului sau gard viu. Vita Sackville- West era responsabila de viziunea si creativitatea privind schemele de plantare si culorile, iar sotul acesteia furniza structura si design-ul.


Sissinghurst cuprinde o serie de spatii inchise sau “camere- gradini” , fiecare prezentand diferite plante si stiluri, dar impreuna furnizand o minunata senzatie de abundenta si romantism. Tematica diferita a micilor gradini ofera diversitate si culoare pe tot parcursul sezonului. Aici vom intalni plante rare sublim imbinate cu traditionalele flori englezesti. Cea mai importanta si faimoasa trasatura a amenajarii este reprezentata de ”Gradina Alba”.

Gradina Sissinghurst a fost deschisa pentru prima data publicului in 1938. In prezent, in timpul lunilor de vara, sunt organizate diverse evenimente precum : dineuri, sesiuni de fotografie, desene in gradina, plimbari in natura si multe altele.
Sursa: http://igarden.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu