vineri, 6 mai 2011

Plimbare prin Sibiu

Anne Marie ne invita pe toti la o plimbare prin Sibiu. Ne spune ca este cel mai frumos oras din tara si ne arata cele mai frumoase locuri ale sale, nu pentru a ne convinge ci pentru a ne oferi un cadou pe care fiecare il intelege asa cum ii sopteste propriul suflet. Nu poti insa sa nu te lasi vrajit de entuziasmul Annei.

Sibiul, cunoscut in germana sub numele de Hermannstadt, se prezinta ca o adevarata capitala culturala si turistica a Romaniei, atragand turistii prin farmecul sau medieval.

1.Turnul Sfatului – mentionat pentru prima data in a doua jumatate a secolului XIV. De-a lungul timpului a servit drept turn de aparare, depozit de cereale, inchisoare sau muzeu de stiinte naturale. Aspectul actual dateaza din 1824.

2.Biserica Romano-Catolica – simbol al stilului baroc, a fost construita de catre calugarii iezuiti intre anii 1726-1733

3.Piata Unirii – una dintre cele mai aglomerate zone ale orasului

4.Piata Mare - Este piata cea mai mare din orasul vechi si a fost martora activitatilor economice ale negustorilor din Sibiu. Piata a fost desemnata ca un monument arhitectural de catre UNESCO. In ea se gasesc unele dintre cele mai frumoase cladiri din Sibiu.

5.Turnul Dulgherilor – construit in secolul XV, poarta denumirea breslei responsabile pentru apararea orasului

6.Orasul de Jos - Cea mai veche parte a cetatii. Cartier medieval locuit in principal de mestesugari. Multe strazi din aceasta zona poarta nume de bresle.

7.Pasajul Scarilor – construit in secolul XIII, este cunoscut si sub denumirea de "Zidul cu Arce" asigurand legatura intre Orasul de Sus si Orasul de Jos

8.Palatul Brukenthal – muzeu de importanta internationala, fondat in anul 1790 de catre fostul guvernator al Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal. Este cel mai vechi muzeu din tara si unul dintre primele muzee din Europa. A fost deschis pentru public in anul 1817.

9.Piata Mica - este unul dintre cele mai iubite si mai frumoase locuri din Sibiu.

10.Catedrala Evanghelica – amplu edificiu in stil gotic, construit intre anii 1370-1520. Aici se afla una dintre cele mai frumoase cristelnite din bronz din tara noastra.

11.Podul Minciunilor – construit in 1859, este primul pod de fier forjat din tara noastra. Podul Minciunilor este considerat un loc romantic, unde isi dadeau intalnire indragostitii, desi pe seama acestuia circula cel putin patru legende.

12.Zidul Cetatii – construit in secolul XVI, a facut parte din a treia incinta de fortificatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu