marți, 19 aprilie 2011

Mali – bijuteria din vestul Africii


Mali reprezinta bijuteria Africii de Vest si o destinatie care dispune de toate ingredientele necesare pentru o vacanta de neuitat. Tara ocupa teritoriul unde se aflau odinioara cele mai mari imperii ale Africii si are o istorie bogata, care a daruit posteritatii unele dintre cele mai impresionante atractii – legendarul oras Timbuktu (Tombouctou), al carui nume nu si-a pierdut niciodata atractivitatea pentru turisti, glorioasa moschee de la Djenne si portul Mopti.


Istoria Mali-ului a fost intotdeauna legata de povestea deserturilor si raurilor sale. Rutele comerciale din Sahara au facut din aceasta regiune una dintre cele mai bogate din lume iar Nigerul unul dintre cele mai mari si vechi fluvii din Africa. Calatoria de-a lungul fluviului Niger (de preferat cu o barca de viteza mica) catre Timbuktu este una dintre cele mai mari aventuri de pe continent. Nu departe de malul fluviului se gaseste Falaise de Bandiagara care adaposteste una dintre cele mai misterioase populatii ale Africii de Vest – Dogonii, ale caror sate si ritualuri culturale complexe inca dainuie. Daca ai de ales sa vizitezi doar un singur loc din Mali alege Tara Dogonilor – este remarcabila.


Mali-ul este un amestec cultural impresionant, de la populatia nomada Tuareg din Sahara pana la grupurile de pescari din Bozo. In consecinta, pe oriunde mergi gasesti ceremonii fascinante, traditii muzicale cunoscute in toata lumea care isi au originea aici si culturi traditionale accesibile turistilor.

Sursa:http://www.lonelyplanet.com
Multumesc Anne Marie pt traducere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu