marți, 5 aprilie 2011

Keukenhof, Olanda – Gradinile Europei

Locul ideal pentru fotografii!

Situata in oraselul Lisse din Olanda, Keukenhof ocupa o suprafata de 32 de hectare, devenind astfel cea mai mare gradina de flori din lume.

Anual, Keukenhof atrage aproximativ 1 milion de vizitatori, un numar impresionant daca tinem cont de faptul ca gradinile sunt deschise doar 8 saptamani pe an, mai precis de la sfarsitul lui martie si pana la finele lunii mai.

Frumusetea gradinii e data de cele peste 100 de soiuri de lalele, la care se adauga narcise, zambile, toporasi si branduse. Apogeul spectaculozitatii variaza usor, in functie de conditiile meteorologice, insa o vizita facuta la jumatatea lunii aprilie este cea mai indicata.

In afara de flori, gradinile Keukenhof mai pun la dispozitia vizitatorilor o serie de atractii menite sa starneasca admiratia, sa relaxeze si sa provoace buna dispozitie. Lacul pe care plutesc o multime de rate si lebede este de-a dreptul incantator, in apropierea acestuia aflandu-se o zona impadurita si cateva iazuri umbrite.

Cele 150 de piese sculptate de 50 de artisti fac deliciul iubitorilor de arta, iar Walk of Fame-ul realizat din lalele ofera o priveliste de neuitat.
Sursa: http://www.casamea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu