marți, 19 aprilie 2011

Insula Apocalipsei, Juan Fernández, Chile

Situat la 667 km de coasta statului Chile, arhipelagul Juan Fernández este uneori port pentru navele ce naviga spre Insula Pastelui. Cea mai mare insula poarta numele Robinson Crusoe, nume inspirat de protagonistul romanului lui Daniel Defoe, marinarul scotian Alexander Selkirk.

Ce este interesant insa la acesta insula abia acum urmeaza. Cu peste un deceniu in urma, antropologul Jim Turner a descoperit ceea ce el crede ca este un monument mayas de mult pierdut care detine secretul despre sfarsitul timpului – ( atentie! Nu sfarsitul lumii ci al timpului asa cum il cunoastem in prezent).

Turner considera ca o stanca de pe "Apocalypse Island", unde exista o imensa statuie sculptata in roca vulcanica de stravechii mayasi, reprezentand zeul lor Soare, este unul dintre singurele locuri de pe pamant de unde se pot vedea ultimele doua evenimente ceresti - tranzitul lui Venus – care va trece, asemeni unei pete circulare intunecate, prin dreptul discului solar atunci cand acesta va apune si eclipsa totala de Soare - care anunta sfarsitul timpului, conform civilizatiei Maya: 21 decembrie 2012.

Pana una alta, pe insula Robinson Crusoe se intampla adevarate minuni. Articol din martie 2010 preluat de pe http://infoportal.realitatea.net:
In urma cu cateva zile o fetita de 12 ani a salvat insula Robinson Crusoe din Pacific. Fetita a dat alarma, astfel ca majoritatea celor 650 de locuitori s-au putut adaposti din calea tsunami-ului care a lovit insula dupa cutremurul din Chile. Incidentul s-a petrecut duminica, la 6 dimineata. Martina Maturana, fiica de 12 ani a politistului local era acasa cand a simtit trepidatiile. S-a uitat pe fereastra si a vazut valurile. Fata a alergat 400 de metri pana in piata centrala a satului si a sunat clopotul prevestitor de urgenta, scrie publicatia britanica The Independent. Cei mai multi locuitori au apucat sa fuga, cat sa se salveze de valul masiv care avea sa loveasca insula in scurt timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu