marți, 5 aprilie 2011

Grasse, Franta – Parfumeriile Fragonard

Un orasel de pe Coasta de Azur. Nu exista un loc mai potrivit pentru a extrage esenta celor mai celebre parfumuri din lume. Lux ametitor, arome puternice, exotism extrem, mister oriental, delicatete florala, prospetime acvatica.......o multime de nuante seducatoare.

Istoria parfumurilor Fragonard incepe in orasul Grasse, in sud-estul Frantei, in 1926, atunci cand Eugene Fuchs, sedus de magia parfumului, deschide prima sa parfumerie si o intituleaza cu numele faimosului pictor Jean-Honoré Fragonard, ca un tribut adus rafinamentului artei secolului al XVIII-lea.

Fragonard, reprezentant al stilului rococo, a fost un pictor al scenelor de dragoste subtile și frivole in genul "fêtes galantes", abordand teme indraznete, care nu dauneaza totuși intelegerii caracterului inovator al creatiei artistului. Cand picteaza portrete, impresioneaza prin indemanarea extraordinara, iar tablourile sale cu teme istorice uimesc pe reprezentantii neoclasicismului academic.

Casa Fragonard produce parfumuri, ape de toaleta si parfum, dar si cosmetice fabricate in propriile laboratoare, folosind metodele traditionale ale parfumeriilor frantuzesti. De-a lungul Coastei de Azur se afla trei fabrici Fragonard cu magazine de desfacere, la Grasse - capitala mondiala a parfumurilor, la Eze-Village si la Saint-Paul de Vence.

La fabrica Fragonard din Eze-Village, situata intre Nisa si Monaco, un ghid de origine romana explica numerosilor vizitatori metodele de fabricare ale parfumurilor si produselor cosmetice. Descoperi aici tehnicile traditionale folosite in parfumerii si profesionalismul angajatilor de diferite nationalitati (francezi, chinezi, romani etc.). Magazinul de desfacere al produselor proprii este un vis accesibil.

Parfumurile Fragonard sunt puternice, sofisticate, seducatoare si persistente. Atentie: dependenta te va obliga sa te reintorci in Franta pentru a-ti reimprospata stocul deoarece casa Fragonard are doar cateva magazine: 3 in Franta, in orasele Grasse, Eze-Village si Paris si 2 in Japonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu