joi, 10 februarie 2011

Eilat – vacante exotice in Israel

Cel mai sudic oras al Israelului, Eilat, orasul celor trei orizonturi, aflat la intersectia zarilor Israelului, Egiptului si Iordaniei (Eilat-Akaba-Taba) este astazi o asezare moderna, unul dintre principalele porturi ale tarii si una dintre cele mai populare statiuni turistice.

Se spune ca Eilat era locul de intalnire preferat de regele Solomon si fermecatoarea regina Saba.

Eilat este vizitat in fiecare an de mii de turisti veniti din intreaga lume, atrasi de plajele bine intretinute, hotelurile si restaurantele elegante a caror arhitectura aminteste de Dubai, cladirile si obiectivele interesante, atmosfera perfecta pentru o vacanta exotica.

Este locul unde vii pentru apa marii, plaja si distractie, locul unde te relaxezi si te bucuri de vacanta. In afara de hoteluri si magazine veti gasi aici suficiente baruri, restaurante si cafenele pentru toate gusturile si buzunarele.

Impresionant cum o fosta baza militara a devenit in mai putin de cinci decenii o oaza de verdeata si vacanta la Marea Rosie.

Alte atractii:
Bariera de corali :
una dintre cele mai frumoase din lume, cunoscuta specialistilor si pasionatilor pentru varietatea uluitoare de fauna si flora marina.

Rezervatia Naturala Coral Beach : rezervatie submarina de flora si fauna acvatica tropicala.

Observatorul Subacvatic Coral World: perfect pentru cei care au vazut deja, fascinati, frumusetea si diversitatea universului submarin din regiune. O completare binevenita a barierei de corali, in acest parc puteti vedea acvariumul, un mic muzeu, prezentari multimedia si acvarii cu specii rare de broaste testoase, rechini, etc.

Satele beduinilor: inconjurand statiunea din toate partile, sunt mici refugii de linsite si traditii, unde vizitatorii pot sa descopere regulile micilor comunitati. Tot aici va puteti plimba cu camilele.

Rezervatia Naturala Hai-Bar Yotvata: deschisa in anii '60 pentru a salva si proteja speciile amenintate din regiune, a devenit astazi unul dintre cele mai frumoase parcuri naturale din lume, cu zona pentru vizitatori, spatii deschise pentru animale, prezentari, o statiune de cercetare, custi si clinici veterinare.

Orasul Regilor: un parc tematic inspirat de lumea Bibliei, foarte popular printre turisti.

Parcul Valea Timna: aici se gasesc cele mai vechi mine de cupru din lume, dar si ruinele unor temple egiptene.

Fabrica Eilat Stone unde se produc minunatele pietre turcoaz de Eilat, folosite in bijuterii.

Sursa: http://www.artline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu