marți, 19 octombrie 2010

Salina Targu Ocna (V)

Situata la doar 15 km de Onesti, in localitatea Tg Ocna, acesta salina reprezinta un inedit punct de atractie, de relaxare si nu in ultimul rand un veritabil centru de recuperare si sanatate, 100% natural.
Bineinteles, scopul primordial al unei saline este cel de extractie si prelucrare a sarii la care se adauga in acest caz si servicii turistice.

Exista o baza de agrement moderna situata la o adancime de vreo 200 metri, ce cuprinde terenuri de fotbal, basket, tenis de masa , tenis de camp...etc.
Datand de aproape doua milenii, situata in inima Moldovei, pe pitoreasca vale a Trotusului, istoria Salinei Targu Ocna se impleteste cu istoricul metodelor de exploatare a sarii din masivele de sare.

Partea de sud a Bucovinei, toata Moldova si Basarabia au fost aprovizionate cu sare de catre inepuizabilele saline de la Targu Ocna, ceea ce l-a facut pe maiestatea sa imparatul Iosif II, cu putin timp dupa intrarea trupelor austriece in Bucovina, sa dea dispozitie sa nu se mai aduca sare din Moldova, ci sa se prospecteze extragerea sarii pe plan local.

Imensitatea golurilor, adevarate catedrale sapate in sare, labirintul galeriilor de mii de metri, biserica Sfanta Varvara, sanatoriul iti creeaza impresia unui oras scufundat in adancuri si redescoperit pentru a fi din nou daruit.

Sursa: http://www.scribd.com - Salinele-Romaniei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu